Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gourmetkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Framifrån ser du gourmetkaka, Kivikskaka och plommonkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175
  2. Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.
  3. Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l.
  4. Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.