Korv i gourmetkostym tillsammans med grillad spetskål som ger en spännande karaktär. Rödlökssalsan bidrar med kryddig, något syrlig och söt smak. Enklare och godare kan det inte bli!
Instruktioner
- Tänd grillen. Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj potatisarna och skär i 1 cm tjocka skivor, skär ett rutmönster på båda sidor. Pensla med olja och salta. Lägg på smord plåt. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Salsa:
Skala och skiva rödlökarna. Stek i olja på medelvärme ca 10 minuter. Häll på socker, vinäger och fond. Koka ihop 2-3 minuter.
- Spetskål:
Skär kålen i 6-8 klyftor. Ringla över olja. Krydda med salt. Rör créme fraichen mjuk med 1 msk vatten i en skål. Blanda ner dill och citronskal.
- Tryffelsenap:
Rör ihop alla ingredienser.
- Lägg kålklyftorna på grillen, grilla ca 20 minuter, tills kålen har mjuknar och fått färg. Lägg över på ett fat och håll den varm under bakplåtspapper. Grilla korvarna runt om.
- Ringla dill-crème fraichen över spetskålen strax före servering. Servera korvarna med rödlökssalsa, tryffelsenap och sallad.
Publicerat den
8 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar