Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddbulle med nektariner och citroncurd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Man kan göra desserter på allt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gräddbulle: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitor, socker, bakpulver och vaniljsocker till maräng.
  2. Smöra en ugnsfast form och bröa med kokos. Häll marängen i formen och ställ in den i ugnen. Stäng av ugnsvärmen helt efter 1 (en) minut.
  3. Låt sedan marängen stå i ugnen minst 5 timmar eller över natten. OBS! Ugnsluckan får inte öppnas under några som helst omständigheter! Ladda hem Tinas kom-ihåg-lapp nedan!
  4. Citroncurd: Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt sjuda. Vispa hela tiden tills krämen är lagom tjock. Sila bort ev. kärnor och skalrester från krämen och låt den svalna. Vispa ner smöret. Plasta med plastfilm.
  5. Nektarinerna: Skär nektarinerna i klyftor. Lägg curden på gräddbullen och toppa med frukten. Garnera med strimlad mynta. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.