Man kan göra desserter på allt!
Instruktioner
- Gräddbulle:
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitor, socker, bakpulver och vaniljsocker till maräng.
- Smöra en ugnsfast form och bröa med kokos. Häll marängen i formen och ställ in den i ugnen. Stäng av ugnsvärmen helt efter 1 (en) minut.
- Låt sedan marängen stå i ugnen minst 5 timmar eller över natten. OBS! Ugnsluckan får inte öppnas under några som helst omständigheter! Ladda hem Tinas kom-ihåg-lapp nedan!
- Citroncurd:
Häll alla ingredienser utom smöret i en kastrull och låt sjuda. Vispa hela tiden tills krämen är lagom tjock. Sila bort ev. kärnor och skalrester från krämen och låt den svalna. Vispa ner smöret. Plasta med plastfilm.
- Nektarinerna:
Skär nektarinerna i klyftor. Lägg curden på gräddbullen och toppa med frukten. Garnera med strimlad mynta. Servera!
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar