Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddfilskaka med kanel

 
Skriv ut

Servera gärna kakan med rabarber- eller jordgubbssylt och vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör rumstempererat smör och strösocker krämigt. Rör i äggen, ett i taget, och sedan vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl som blandats. Rör ner gräddfilen.
  2. Blanda en fyllning av socker, kanel och kardemumma.
  3. Häll i hälften av smeten i en smord form, strö över hälften av fyllningen, lägg på resten av smeten och därefter resten av fyllningen.
  4. Grädda i 175 grader ca 60 minuter. Servera med sylt och vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.