På konditoriet finner man ofta nötrullar med goda fyllningar. Dessa nötrullar är läckert knapriga utanpå med en härlig fyllning som smakar apelsin och choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Hacka hasselnötterna. Blanda nöthack, socker, matfett, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull.
- Låt massan sjuda under omrörning på svag värme tills den tjocknar.
- Klicka ut smeten till 18 kakor på en bakpappersklädd plåt. Placera "klickarna" med stora mellanrum eftersom de flyter ut under gräddningen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något.
- Lossa kakorna försiktigt. Rulla ihop dem med ovansidan utåt. Låt rullarna kallna.
- Fyll ev en kaksprits med fyllning. Fyll rullarna med gräddfyllningen.
- Du kan även fylla rullarna med chokladmousse istället för apelsin- och chokladgrädden. Smält 100 g mörk choklad. Blanda den med 1 äggula och 1-2 msk konjak. Vänd ner 2 dl vispad grädde. Fyll rullarna enligt grundreceptet.
- Tänk på att kakorna måste rullas innan de kallnar annars går de sönder. Om kakorna hinner svalna innan de rullas kan plåten sättas in i ugnen någon minut så att kakan mjuknar. Rullarna ska serveras precis nyfyllda eftersom fyllningen gör att rullarna snabbt förlorar sin sprödhet.
Publicerat den
16 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar