Syrlig och god färskost till lantbröd, ostbricka och som pålägg till det mesta. Smaksätt med det du gilar.
Instruktioner
- Häll filmjölk och grädde i en gryta. Värm under omrörning till cirka 45º.
- Slå vätskan i en silduk eller kaffefilter och låt stå och rinna av i cirka 4 timmar.
- Lägg ostmassan i en skål och blanda ner salt och smaktillsats med en gaffel. Forma runda ostar eller lägg i en burk och kyl.
- Vasslen (det som runnit av) är utmärkt att använda som degvätska till syrliga eller mörka matbröd.
- Förslag på smaksättningar:
1-2 tsk vitlökspulver
1 kruka färsk gräslök, finskuren
½ liten burk champinjoner, väl avrunnen och finhackad
15-20 st skalade räkor, väl avrunna och finhackade
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur lång tid tar det innan det blir 45 grader??? tänkte testa med grönpeppar och ha till Charkisar :-)
Det tar inte lång tid egentligen, cirka 10-15 minuter kanske...