Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig kålsoppa

(2 kommentarer)  
Gräddig kålsoppa Gräddig kålsoppa
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Hämtat från en kommande kokbok med arbetsnamnet "Socialfallets Kokbok"...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla vitkålen fint och lägg den i en gryta med vattnet.
  2. Koka upp och låt sjuda 10 minuter. Slå sedan av vattnet.
  3. Ansa morötterna och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Tillsätt till vitkålen i grytan.
  4. Putsa köttet och avlägsna senor och hinnor. Skär i centimeterstora tärningar.
  5. Bryn köttärningarna i en het panna med lite olja. Tillsätt dem sedan till grönsakerna i grytan.
  6. Tillsätt buljongen och kryddorna och rör om väl. Koka upp och låt sedan sjuda under lock 30 minuter.
  7. Tillsätt grädden och låt soppan få ett snabbt uppkok.
  8. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt under omrörning. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och en god ost.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maltemodig 21 oktober 2010

    Men gud vad roligt med en sån kokbok, har haft precis samma tanke men inte kommit till skott. Lycka till!

  • chokladtryffel 9 januari 2012

    Helt otroligt god och enkel soppa! Och det ska nämnas att jag inte gillar vitkål. Enda ändringarna jag gjorde var att jag mixade den slät och hade i rökt fläskkarré efteråt. Klar 5a och kommer definitivt göras fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.