Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig och len laxsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte provat den ännu, men kommer att göra det. Den låter så underbart god och så är den ju nyttig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken.
  2. Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter. Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.
  3. Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad bladpersilja före servering.
  4. Till servering: 4 st fullkornsbröd, i skivor 2 st avokador 1 msk pressad citron

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mimma1954 6 januari 2009

    Tack för ett supergott tipps. Denna soppa kommer vi att äta många gånger

  • matkb 9 augusti 2010

    God soppa, mycket fräsch och nyttig. Jag tog hälften så mycket lök i och den smakade ändå mycket.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.