Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig suovaspanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Suovas är torrsaltat och traditionellt rökt renkött. Det finns att köpa i hallarna och i välsorterade butiker, men får man inte tag på det kan man använda vanligt renskav i stället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skär svampen i bitar.
  2. Bryn köttet snabbt på hög värme i smöret. Ta upp och ställ åt sidan. Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen.
  3. Rör ner vatten, crème fraiche och kalvfond. Koka upp och sjud några minuter.
  4. Smaka av med gelé och svartpeppar. Troligen behövs inget extra salt. Servera med pasta eller pressad potatis och gärna rårörd lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LaJefa 22 oktober 2008

    Detta ser gott ut men jag har ingen aning om vad suovas är. Förmodligen något köttslag men vilket?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.