Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkarameller

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Ät och njut!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder). Koktid 15-20 min. Rör om då och då.
  2. Häll upp karamellmassan på en smord plåt. Låt massan svalna något så att den går att bearbeta utan att man bränner sig. Arbeta massan med stekspadar och dra den i luften tills den ljusnar något i färgen.
  3. Dra slutligen ut massan till en lång längd och klipp genast till karameller i önskad storlek.

Kommentarer (4)

  • Okänd 26 december 2007

    Jättegoda.Fick dessa i julklapp av min granne.

  • matdoris 4 april 2008

    Perfekto (y)

  • annelieberggren 17 december 2008

    Kanon goda karameller... höll bara på bränna upp mina händer. :) men det var det värt..

  • boz1965 5 mars 2010

    Ha i några droppar pepparmintolja också så blir de nästna precis som Tavener's Cara Mints - ni vet de där man köper på plåtburk i taxfree.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.