Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddtårta

 
Skriv ut

Klassisk gräddig gräddtårta...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en rund kakform, ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp på ett galler för att kallna.
  6. Dela kakan i tre bottnar.
  7. Vispa all grädde och spara hälften till garnering.
  8. Lägg ett lager grädde på två av bottnarna och lägg de mosade bären på grädden.
  9. Lägg ihop tårtan.
  10. Bred ut grädde ovanpå tårtan.
  11. Garnera med färska bär och ev citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.