- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En tårta som jag själv har komponerat
Instruktioner
- Dagen före smältes blockchokladen och bres ut i ett lövtunt lager på ett smörpapper, vilket försiktigt läggs in i frysen och får stelna. därefter skäres rutor ut.
- Smörj och bröa formen. Ställ ugnsvärmen på 200 °. Vispa socker och ägg pösigt. Slå i det avsvalnade smöret, apelsinskalet, vattnet och apelsinsaften. Sist hälls mjölet i väl blandat med bakpulvret. Grädda 35-40 min. Pröva med en sticka att kakan är torr.
- Dela kakan i 2 delar. Lägg ihop bottnarna med en apelsinkaka överst och underst med marängbottnen emellan. Mellan lagren bredes ut vispad grädde och chokladsmet (kakao, socker + vatten). Spritsa på grädde runt om och ovanpå tårtan och dekorera som på bilden med blockchoklad, mandelspån och mandarinklyftor eller på något sätt som du själv vill.
- Lycka till med tårtan!
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god och välsmakande tårta.
Väldigt god och välsmakande tårta.
jag förstår inte chokladsmetene hur man gör den?
Ta en sked kakao och strösocker (mer strösocker än kakao) och blanda ihop. Slå sedan i lite vatten i taget och rör om, så att du får en smet i lagom konsistens (ungefär som kräm) som du kan bre på bottnarna.