Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grännapaj med päron

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite seg och underbart ljuvlig efterrätt med en frisk men söt smak av polkagrisar och päron

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och strösockret vitt och pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret. Krossa polkagrisarna fint, gärna i matberedare. Blanda ner mjölblandningen och polkagriskrosset i äggsmeten. Rör om försiktigt. Häll blandningen i en smord form med löstagbar botten. Skala päronen och skär dessa i tunna klyftor som sedan sticks ned i smeten. Hyvla med osthyveln det kylskåpskalla smöret och täck med detta överst. Sätt in i 175 grader 35-40 minuter i mitten av ugnen. Servera med lösvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.