Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräslöksmarinerad fläskfilé

 
Gräslöksmarinerad fläskfilé Gräslöksmarinerad fläskfilé
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kallt kött är perfekt till buffén eller om man vill förbereda middagen. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 125°
  2. Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt Putsa filén fri från senor och hinnor.
  3. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med peppar.
  4. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.
  5. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar: Lägg det varma köttet i påsen. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen. Vänd den några gånger under tiden. Vid servering: Skiva köttet.
  6. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.