Vem kan motstå doften av nybakt bröd? Inte jag i alla fall.
Instruktioner
- Ca 20 tekakor.
- Blanda mjölk och havregryn och låt det stå några timmar.
Smält matfettet, häll i mjölkblandningen och värm till 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg som får jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och kavla ut till en centimeter tjock kaka och ta ut rundlar ca 10 cm i diameter. Lägg kakorna på plåt med bakpapper, nagga och låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter på 250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
15 mars 2011
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket mjölk?
Tyvärr så hade jag glömt att att med mjölken, men det skall vara 5 dl. Hoppas att dom blir bra. Jag redigerar receptet på en gång
Dessa Gräsmarksbröd har jag bakat under många år, helt suveräna. Jag brukar låta havregrynen svälla i mjölken under natten, men det kanske inte har någon betydelse. Baka dom!!!