Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamnsgifflar

 
Skriv ut

Suveränt goda och lite dekorerande på frukostbordet till helgen.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degskål. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt matfett, sirap, salt, krydda, grahamsgryn och 7 dl vetemjöl. Arbeta degen smidig. Tillsätt ev mer mjöl, men degen bör vara ganska lös, då grynen kan svälla lite. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela degen i 2 delar. Kavla eller platta ut varje del till en rund kaka. Rulla ihop den och böj till en giffel. Lägg gifflarna på smord plåt och låt dem jäsa, ca 40 minuter. Pensla dem med kallt vatten. Gör ev några snitt med en vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C, 20-25 minuter. Låt gifflarna svalna på galler under bakduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.