Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahams och kardemummaskorpor

 
Skriv ut

Lagom söta skorpor för den hälsomedvetne

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp mjölk och olja i en kastrull och värm till fingervarmt (37 grader).
  2. Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Häll över mjölk- och oljeblandningen (lite i taget) tills jästen har blandat sig.
  3. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet". Arbeta därefter in vetemjölet för hand.
  4. Låt degen jsa under bakduk i 45 minuter, rumstemperatur.
  5. Då degen har jäst klart, ta upp den och dela degen i 4 bitar som du sedan rullar ut med mjölade händer.
  6. Platta till rullarna lite och skär dem sedan i lika stora bitar (~5-6/rulle). Lägg bitarna på bakplåtpapperklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i 15 minuter.
  7. Värm ugnen till 250 grader och låt de färdigjästa bitarna grädda i 15-16 minuter.
  8. Ta ut bitarna och "gaffla upp" dem med hjälp av en gaffel. Använd bakhandduk så att du inte bränner dig. Lägg tillbaka de "halva" bitarna på plåten och låt de grädda ytterligare 5-6 minuter.
  9. Ställ sedan tillbaka skorporna i ugnen i 100 grader, gärna med ugnsluckan aningen på glänt (ungefär två timmar).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.