Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsbaguetter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Gott till buffén eller som utflyktsmackor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ut jästen med vattnet. Rör ner salt och grahamsmjöl. Arbeta in det mesta av vetemjölet tills du har en fast och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 delar. Forma dem till små avlånga baguetter och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Skåra och låt jäsa under bakduk 15-20 min.
  3. Pensla med uppvispat ägg. Grädda 15-20 min tills de fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.