Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsbullar med kummin

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett lättbakat bröd, mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält fettet i en kastrull Tillsätt mjölken och ljumma blandningen Smula ner jästen i degbunken, häll på lite av degspadet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, kummin, salt grahamsmjöl och vetemjöl till en smidig deg. Lite av vetemjölet kan sparas till utbakningen. Ställ degen att jäsa ca 30 min. Arbeta upp den på bakbordet och baka ut den till små avlånga bullar, som läggs att jäsa på smord plåt. Grädda bullarna ca 10 min och pensla dem direkt efter gräddningen med lite varm vatten med en klick smör i. Låt bullarna kallna under bakduk
  2. Ugn 250 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.