Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsbullar med sesamfrön

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Jättegoda bullar till en rykande kopp varm choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till vätskan är fingervarm. Häll vätskan i en bunke eller hushållsassistent och smula i jästen. Tillsätt salt, pomerans, sirap, vetekross och grahamsmjöl. Häll i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
  3. Häll ut degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Skär i 15 lika stora bitar och rulla varje degbit till en boll, doppa ovansidan på varje boll i sesamfrön.
  4. Lägg bullarna på en smord plåt, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda bullarna i 13-15 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.