Jättegoda bullar till en rykande kopp varm choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till vätskan är fingervarm. Häll vätskan i en bunke eller hushållsassistent och smula i jästen. Tillsätt salt, pomerans, sirap, vetekross och grahamsmjöl. Häll i vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa 45 minuter.
- Häll ut degen på mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa. Skär i 15 lika stora bitar och rulla varje degbit till en boll, doppa ovansidan på varje boll i sesamfrön.
- Lägg bullarna på en smord plåt, låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Grädda bullarna i 13-15 minuter eller tills de fått fin färg.
Publicerat den
25 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar