Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gammalt recept på matiga muffins från (1943) Bra mellanmål eller fika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj pastejformar väl. (Eller nu för tiden använder vi väl vanliga pappersformar.) Tag fram alla ingredienser. De torra beståndsdelarna siktas eller röras samman väl. Ägget blandas med mjölken och det smälta fettet sättes till. Mjölkblandningen röres ner i mjölblandningen. Degen arbetas snabbt samman. Formar fyllas till 2/3. Bakverket gräddas i i medelgod ugnsvärme 200 - 250* C, ca 15 min. Prövas med sticka. Muffins stjälpas upp på bakgaller att svalna.
  2. Serveras ljumma med smör och ost eller med mörk sirap till choklad, te, öl eller mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.