Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsmuffins

 
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lite nyttigare. Har tagit detta recept från en medlem på denna sidan men ville ha de lite mindre söta och lite grövre så gjorde om receptet lite. Tyckte det blev väldigt gott och lite matigare. Perfekt som picknick mat! Jag gjorde dock smeten i liten långpanna ( 20 gånger 30) och på bakplåtspapper, skar sedan upp 4-kantiga bitar. mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj form/-ar eller använd pappmuffinsformar eller lägg ut bakplåtspapper i en form / plåt beroende på om du vill ha muffinsform eller mer långpanneform. De torra ingredienserna rörs samman väl.
  2. Ägget blandas med mjölken och det smälta fettet (går även bra med flytande margarin el smör). Mjölkblandningen rörs ner i mjölblandningen. knåda ihop degen snabbt. Formarna fylls till 2/3 eller häll ut på plåt eller dyl. Grädda i mitten av ugnen på 200 - 250* C, ca 15 min. Kan sticka i för att kolla om den känns klar. Lägg på galler för att svalna.
  3. Serveras ljumma med ex creme cheese eller smör och ost. eller annat...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.