Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftigt och gott bröd med potatis i degen, som ger brödet must och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ugn 225
  2. Rör ut den smulade jästen i ljummen mjölk. Tillsätt potatis, salt, socker, olja, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 40 min. Ta uppdegen på mjölat bakbord och knåda den. Lägg degen i en bakpapperklädd långpanna ca 30x35 cm. Kavla eller kläm ut degen och skåra rutor. Pensla med vatten och strö på solrosfrön. Jäs i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk. Bryt isär rutorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.