- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
- Lös jästen i degvätskan.
- Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
- Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
- Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
- Låt svalna på galler
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar