Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahamsrutor med vetekli

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Några matskedar vetekli om dagen är bra för magen. Ett bra och gott sätt att få i sig vetkli är att ha det i eller på sitt frukostbröd. Dessa grahamsrutor är både nyttiga och goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm fingervarmt.
  3. Lös jästen i degvätskan.
  4. Tillsätt honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i 45 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
  6. Kavla ut degen till en 1 cm tjock degplatta och skär ut 20 rutor. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  7. Låt jäsa i 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Pensla rutorna med vatten och strö på vetekli.
  10. Sätt in i ugnen. Sänk värmen efter 5 minuter. Grädda totalt i 10-12 minuter.
  11. Låt svalna på galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.