Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Granola müsli, knaprig med kanel, kardemumma och kokos

 
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god, har experimenterat ett tag innan jag kom fram till det optimala. Du kan byta ut gryn, flingor, nötter, frön till de som du vill ha. Likaså kan du variera kryddningen, ta t.ex. mald vanlijstång, ingefära, nejlika (men var försiktig med mängderna). Personligen föredrar jag att ha torkad frukt och bär vid sidan av. Det ger mig större variationsrikedom. De gånger som jag har satt i dem har jag gjort det i efterhand för att de inte ska bli för torra. Jättegott på pajer och till glass eller muffins där du vill ha lite crunch. Äter dem även som snacks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna i del 1 i en skål. Rör om och låt sockret lösa upp sig.
  2. Blanda ingredienserna i del 2 i en skål. När sockret löst sig i blandning nr 1 så rör om och häll den över ingredienserna i blandning nr 2. Rör om allt mycket väl, sära på ev klumpar som blir. Små klumpar är ok.
  3. Tag en ugnsplåt med hög kant, sätt bakplåtspapper och fördela ut blandningen jämnt på plåten. Sätt in i ugnen, rör om och vänd på blandningen var 7-10 minut. Det tar ca 40 minuter i varmluft, längre tid med vanlig ugn. Känn efter med handen och smaka av. När den är torr är den klar. Om du gör i vanlig ugn, håll koll så att det inte blir för hårt rostat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.