Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grapefruktsorbet

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här desserten är otroligt frisk och fräsch och passar perfekt att servera efter en tyngre och mättande huvudrätt. Har du glassmaskin använder du naturligtvis den. Då blandar du i den lättvispade äggvitan några minuter före full tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker och vatten till en lag och låt den koka i 5 minuter under lock, låt den sedan svalna. Pressa grapefrukt och citron, spara de sex vackraste skalhalvorna. Sila ner saften i sockerlagen, blanda och häll i en form. Ställ i frysen i 4-6 timmar. Vispa igenom sorbeten då och då under frysningen.
  2. Skär bort hinnor och rester av fruktköttet ur de sparade skalhalvorna. Lägg sedan skalen i kallt vatten så att de håller sig fräscha tills det är dags att servera. Vispa äggvitorna lätt och blanda ner dem när sorbeten är så gott som genomfryst, efter 2–3 timmar. Vispa det hela lätt och ställ tillbaka i frysen.
  3. Före servering vispar du i sorbeten igen och fyller skalhalvorna med sorbeten. Dekorera med cocktailbär eller en kvist citronmeliss.

Kommentarer (1)

  • Fridalius 1 januari 2010

    Desserten blev fantastiskt bra. Det gäller bara att ha god tid på sig att förbereda! Det tog mååånga timmar innan vi kunde servera. Vi rekommenderar att man endast gör en sats i taget och fryser i låga vida formar. Vi serverade sorbeten med konserverade hallon, björnbär och blåbär i korgar av knäckflarn, en perfekt nyårs dessert!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.