Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng i grekisk stil

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker och lite annorlunda huvudrätt. Njut av de mustiga smakerna från det grekiska köket. Lammfärs, potatis, fetaost, spenat och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten, krama ur den väl. Skala lök och vitlök och hacka dem fint. Nyp av timjanbladen eller rosmarinbladen och hacka fint.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs hälften av löken och vitlöken glansiga. Tillsätt lammfärsen och fräs den grynig under omrörning. Tillsätt timjan, rosmarin, tomatpuré och vin. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Skala och skiva potatisen fint. Värm ugnen till 200 grader. Hetta upp ½ msk olja i en stekpanna och fräs resten av löken och vitlöken. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med. Krydda med salt, peppar och riven muskot.
  4. Smörj en ugnsfast form med resten av oljan. Varva potatis, färs och spenat i formen, smula över fetaosten och avsluta med potatisskivor.
  5. Häll buljongen över gratängen, strö över den rivna osten och grädda i het ugn cirka 1 timma tills den är mjuk och läckert gyllenbrun.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 7 mars 2012

    Tack för ett jättegott recept. Jag är snål med mina 5:or som jag delar ut, men här kommer full pott från mig. Jag hade inga färska örter utan tog torkade hade ingen emmentaler heller utan tog västerbottenost. Annars har jag gjort precis som det står. Superduper gott..../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.