Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med ädelostbakad filé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Verkar vara väldigt gott. Har inte hunnit prova än.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatis och palsternacka. Varva skivorna i en smord form med timjan och vitlök. Översta lagret ska i huvudsak bestå av potatis. Krydda rikligt mellan varven.
  2. Smaksätt gräddmjölken med salt och peppar och häll den över gratängen. Grädda i 225 grader ca: 40 minuter.
  3. Putsa fläskfilén och skär den i portionsbitar. Bryn dem runt om i smör och krydda.
  4. Mosa ädelost, blanda med creme fraiche och valnötter.
  5. Lägg köttbitarna på gratängen och toppa med ostmassan. Stek ytterligare ca: 20 minuter eller tills köttet är klart. Garnera med persilja. Servera med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.