Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med hälleflundra

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Bra vardagsmat när hälleflundran finns till extrapris. Det går att använda pangasiusfilé annars. Gärna mandelpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º Skala och hacka löken. pressa vitlöken. Kärna ur och strimla paprikan.
  2. Lägg lök, vitlök, paprika och krossad tomat i en gryta. Sjud sedan på svag värme i 15 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano.
  3. Skär hälleflundran i portionsstora bitar och fördela dom i en ugnsfast form. Fördela tomatsåsen över. Ugnsbaka i 20-25 minuter tills fisken är klar. Fördela kapris och oliver över.
  4. Garnera gärna med färsk oregano över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.