Den här fantastiska kål- och potatisrätten med bacon är ett mycket gott och mättande tillbehör.
Instruktioner
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i potatisen. Låt sjuda fem minuter, låt rinna av väl.
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad stekpanna och bryn lök och bacon åtta-tio minuter tills det är gyllene och knaprigt. Tillsätt kålen och fräs under omrörning två-tre minuter tills kålen är mjuk.
- Tillsätt potatis, öl och buljong och koka upp. Låt sjuda fem minuter under omrörning tills vätskan har reducerats något.
- Lägg över i en form som rymmer 1½ liter. Strö över osten och gratinera i ugnen 25-30 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har en fin gyllene färg.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gu så goooottt.Det var ju svårt att sluta äta:-))