Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med lammfärs och mandelpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God gratäng - allt i ett - servera med god sallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i smör i en stekpanna. Tillsätt lammfärsen och stek den smulig. Salta och peppra.
  2. Strö över vetemjölet och tillsätt tomatpuré, vin och vatten. Rör om och låt koka, cirka 5 minuter. Smaksätt med timjan och Worcestersås. Lägg färsröran i en smord ugnssäker form. Riv fetaosten grovt och strö den över köttfärsen.
  3. Skala och koka bitar av potatis och butternut squash i lättsaltat vatten. De ska vara riktigt mjuka. Häll av vattnet och mixa samman med smör, mjölk och äggula. Smaka av med salt och peppar.
  4. Spritsa eller klicka moset i toppar över köttfärsröran. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 20 minuter. Strö över persilja. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.