Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med polenta och köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt rolig variant på lasagne med polenta istället för lasagneplattor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm olivolja i en stor stekpanna. Lägg i vitlöksklyftorna, peperoncino och låt dem fräsa i några minuter utan att de tar färg. Lägg i färsen och bryn den.
  2. Tillsätt de passerade tomaterna, basilika, salt och peppar. Låt sedan såsen koka i 30 minuter. Späd med lite vatten om det behövs. Ta sedan upp vitlöken och peperoncinon som kastas.
  3. Koka upp 7½ dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet.
  4. Sänk värmen och koka på svag värme under omrörning i 5-10 minuter, enligt instruktioner på förpackningen. Rör ner parmesanost, olivolja och svartpeppar i kastrullen. Smaka av med salt.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Skär polentan i ca 1½ cm tjocka skivor. Häll lite köttfärssås i botten på en smord ugnsform. Lägg i ett lager polentaskivor. Skeda över lite köttfärssås och strö över ett jämnt lager ost att varva sedan ingredienserna. Avsluta med köttfärssås och strö lite ost överst.
  7. Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter. Servera gratängen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.