- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Strängt taget vad som helst i restväg kan man piffa upp till en vardagsmiddag genom att gratinera. En burksoppa blir utmärkt gratängsås med en äggula och lite grädde och runt kanten spritsar vi en dekorativ rand av potatismos.
Instruktioner
- Ugnstemperatur: 225°
- Lägg kött-, fisk- eller grönsaksresten i en smord eldfast form.
- Rör ut soppan med mjölk och tillsätt en äggula och häll över det i formen.
- Laga till potatismoset enligt anvisning. Låt det svalna och rör i en äggula. Spritsa moset runt kanten på formen.
- Strö riven ost över och gratinera.
- Gott att servera till: Grönsallad med tomat eller paprika.
- Pröva till omväxling:
Ris eller spaghetti i stället för potatismos. Bra användning för en rest, som i så fall kan blandas med det övriga under sopptäcket. Kosta på en burk champinjoner i gratängsåsen.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar