Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratängmos

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Detta mos gör jag alltid när jag gör plankstek !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka och pressa potatisen.
  2. Finhacka schalottenlöken och kör den mjuk i mikron ca 1min tillsammans med smöret eller oljan.
  3. Vänd ner löken i den pressade potatisen och låt osten och smöret smälta ner.
  4. Tillsätt äggulor och crème fraiche och smaka av med kryddorna efter behag.
  5. Spritsa eller klicka ut moset på plankan, eller på ett bakplåtspapper, gratinera i ugnen på 225-250 grader till moset fått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.