Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad äppelfylld kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratängen kan göras i förväg och bara gratineras strax innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skala och hacka löken fint. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt äpple och rosmarin. Låt allt fräsa några minuter. Låt det kallna.
  3. Skiva kasslern och lägg den i en smord eldfast form. Fördela äppelröran emellan kasslerskivorna.
  4. Koka upp 2 dl mjölk. Vispa ut mjölet med 1 dl mjölk och vispa ner redningen i den kokande mjölken. Låt såsen koka på svag värme under fortsatt omrörning ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med apelsinsaft, ingefära, salt och peppar. Häll såsen över kasslern. Gör ett kryss i varje tomat och pensla dem lätt med lite matolja. Ställ ner tomaterna i kasslerformen.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.