En lite annorlunda kasslergratäng där sältan från kasslern och sötman från äpplet och äppeljuicen blir en perfekt kombination. Kylskåpskall coleslaw blir ett gott tillbehör till det varma köttet.
Instruktioner
- Börja med kålsalladen. Häll kokande vatten på russinen så att det precis täcker. Låt stå 10 minuter, låt rinna av. Strimla kålen. Blanda kål och majonnäs. Vänd ner russinen. Ställ in i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dra av nätet på kasslern. Skär i skivor nästan hela vägen ner men inte helt igenom. Lägg kasslerbiten i en smord ugnsform.
- Dela och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor.
Skär 2/3 av osten i skivor. Riv resten grovt. Bred på lite senap och stick ner äppel- och ostskivorna växelvis mellan kasslerskivorna. Ringla äppeldrycken och grädden runtom.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Strö över den rivna osten och gratinera 5-10 minuter tills den fått fin färg.
- Garnera med lite timjan. Servera kasslergratängen med potatis och coleslaw.
Publicerat den
24 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar