- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Behändig bjudrätt eftersom den kan göras i förväg och dessutom går bra att frysa.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 gånger 40 cm. Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet och späd med vätskan. Koka ca 5 minuter.
- Rör ner ansjovisspad, äggulor och bakpulver när smeten svalnat något. Rör kraftigt. Vänd ner de hårt vispade äggvitorna fösiktigt.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter eller tills smeten stannat. Stjälp upp kakan på smord plåt.
- Gör under tiden fyllningen. Fräs löken i smör tills den är mjuk. Blanda ner ansjovisen, skuren i småbitar. Bred fyllningen över kakan, strö över ost och persilja, rulla ihop som en rulltårta. Hit går rätten att förbereda.
- Lägg rullen på ett smort ugnssäkert fat, strö över riven ost och gratinera ca 10-12 minuter.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar