Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad biff med sparris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Stort mer än en timme ska det inte behöva ta att laga till det här. Mört och fint kött måste det vara till den här rätten. Det lönar sig att kosta på de bästa bitarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn fettet väl och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida.
  2. Krydda och lägg över köttet på ett gratängfat. Vispa ur stekpannan med ett par msk hett vatten och häll skyn vid sidan om biffarna.
  3. Vispa grädden till lätt skum och rör i äggulan och osten. Smaka av med kryddorna och bred såsen i en sträng över köttet.
  4. Ställ in fatet några minuter under grillen tills gratängen fått lite färg, ca 5 minuter.
  5. Värm sparrisen och garnera fatet med den till serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Bappi 16 november 2008

    Mmmm underbart gott och min man sitter med ett saligt flin på sina läppar :-)

  • berggrenskan 4 februari 2009

    Vad roligt att hitta detta recept här. Har varit en stående rätt hos oss i flera år när vi vill laga någor riktigt gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.