Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad blomkål

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gott som tillbehör eller som ensam rätt serverad med kokt potatis.

Ingredienser

Instruktioner

1. Ansa och skölj blomkålen. Koka den nätt och jämnt mjuk, tag upp och låt rinna av. 2. Skär champinjonerna i skivor och skinkan i små tärningar. 3. Fräs champinjonerna i matfettet. Strö över vetemjölet, rör om och späd med mjölk. 4. Blanda ner skinkbitarna och smaksätt med salt och peppar. Låt såsen puttra 5 min. 5. Häll såsen och fördela osten över blomkålen i en ugnsfast form och gratinera ca 3 - 4 min. i 300-gradig ugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.