Med färska lasagneplattor är det smidigt och enkelt att göra cannelloni. Om du får gäster görs rullarna i god tid, sen är det snabbt gjort att hälla på tomatsås och gratinera.
Instruktioner
- Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt tomater, oregano och buljong. Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skrapa ur korven ur sitt skinn. Stek den smulig i olivolja. Låt kallna. Blanda ricotta, parmesanost, persilja och korv. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Häll på tomatsås och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera gärna lasagnen med en god sallad.
Publicerat den
13 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar