Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad cannelloni med salsiccia

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med färska lasagneplattor är det smidigt och enkelt att göra cannelloni. Om du får gäster görs rullarna i god tid, sen är det snabbt gjort att hälla på tomatsås och gratinera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan utan att det tar färg. Tillsätt tomater, oregano och buljong. Koka sakta utan lock tills såsen tjocknar, ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skrapa ur korven ur sitt skinn. Stek den smulig i olivolja. Låt kallna. Blanda ricotta, parmesanost, persilja och korv. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en smord ugnsform med skarven nedåt. Häll på tomatsås och strö över parmesanost. Gratinera mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Servera gärna lasagnen med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.