Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkålen skall inte vara för genomkokt, då blir den sladdrig och den får inte vara för okokt heller; då är den för hård. Storlek och vikt påverkar kok- och gratineringstiderna mycket.

Ingredienser

Instruktioner

Gör ren och koka fänkålen 15 - 20 min, beroende på storlek. Ta upp fänkålen och dela den på mitten. Lägg upp halvorna på ett smort eldfast fat. Lägg en eller två skivor ost på fänkålshalvorna. Häll crème fraiche på fatet runt fänkålen. Gratinera i ugn vid ca 200 °C i 20 - 30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.