Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad falukorv med potatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag gillar korv på längden och på tvären, den här är på...?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär tomaterna tunt. Riv osten.
  3. Skär djupa snitt i falukorven med ca 1 cm mellanrum. Fyll varje snitt med lök, tomat, ost och senap. Gratinera i ugn i ca 20 minuter eller tills osten fått gyllenbrun färg. Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga av potatisen ordentligt på spisen. Pressa den kokta potatisen i en bunke.
  4. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt smör och gräddmjölk under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera falukorven med potatispurén och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.