Grytan går bra att förbereda i god tid och gratineras strax innan den ska ätas.
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Skala potatis, morötter, rotselleri palsternacka, majrova och lök. Skär allt i lika stora klyftor.
- Fräs alla rotfrukterna och löken i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
Tillsätt buljong, pepparkorn och salt. Låt allt puttra under lock ca 15 minuter.
- Strimla tomaterna och hacka persiljan. Rör ner det i grytan. Häll upp grytan i en smord eldfast form.
- Dela eventuellt köttskivorna på mitten. Krydda dem med salt, peppar och ingefära. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Sänk värmen och låt köttet eftersteka ca 5 minuter.
- Lägg köttet i en rad ovanpå rotfrukterna. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills ytan har fin färg och allt är genomvarmt.
- Ska gratängen ätas senare så vänta gärna med att lägga köttet ovanpå rotsakerna. Förvärm då först grytan, lägg på köttet och strö över osten. Gratinera!
Publicerat den
23 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar