Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad festgryta med fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som har det mesta. Festligt, gott, billigt, snabbt och kalorisnålt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fisken i bitar. Salta bitarna och lägg dem i en smord ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk och glansig i olja ca 3 minuter. Smula ner buljongtärningen och rör om. Tillsätt krossade tomater, vatten och oliver och sjud 5 minuter. Blanda i hälften av persiljan.
  3. Fördela såsen och smulad fetaost över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken är klar.
  4. Garnera med resten av persiljan och servera med kokt potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.