Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergott och omtyckt av många! Fläskfilén går att byta ut mot kycklingfilé och kalvfonden mot kycklingfond!

Ingredienser

Instruktioner

Lägg de soltorkade tomaterna i ljummet vatten. Tina broccolin och skär den i mindre bitar. Krydda fläskfilén och stek eller grilla den och skär den sedan i mindre bitar. Täck botten av en ugnssäker form med broccolin, spara lite till garnering. Lägg sedan över fläskfilébitarna. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka de soltorkade tomaterna. Smält margarinet till såsen, rör i mjöl och späd av med mjölken. Låt allt koka upp under omrörning. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt puttra några minuter. Häll såsen över fläskfilén och garnera med paprikastrimlor och broccoli. Ställ in i ugn och gratinera i 225 garder. När den är färdig strö över rosta lök. Servera med ris eller klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.