Godast är naturligtvis med färska kantareller, har man inga går det naturligtvis även att använda kantareller på burk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa och skiva fläskfilén i 12 bitar. Bryn fläskfilén i smör en minut på varje sida, salta och peppra. Lägg fläskfilén i en smord ugnsform.
- Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlöken. Häll kantarellblandningen över fläskfilén.
- Blanda grädde. Fransk senap och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll gräddblandningen över fläskfilén.
- Ställ in fläskfilén i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med ris eller hasselbackspotatis.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkelt och gott med få ingredienser. Färska kantareller ger naturligtvis den bästa smaken.
Provade ditt recept på första adventsmiddag. Alla uppskattade rätten jätte mycket. I morgon skall den serveras igen till goda vänner. Inte alls svår att göra och jätte gott. Smakrik ost är ett måste. Tusen tack!
Perfekt bjudmat, när man inte vill stå i köket när gästerna har kommit. Jag bytte 1/3 av grädden mot creme fraiche.
Jättegott, Queenie! Jag lagade detta förra helgen till mina gäster och det blev väldigt uppskattat. Även med kantareller från frysen.