Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med vitlöksstekta kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Supergott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén och skär upp den i medaljonger. Bryn filén 1 minut på varje sida. Lägg i skivad lök och paprika, stek 2 minuter. Häll över filén och grönsakerna i en ungsfast form. Blanda grädde, creme fraiché, sambal olek och örtkryddor och häll över. Toppa med osten i klickar. In i ugnen i ca 15 minuter 170 grader.
  2. Skala och halvera potatisen och koka upp i vatten med buljongtärning. Koka nästan färdig och häll av vattnet. Stek potatisen på medelvärme i ca 10 minuter, den ska få en krispig yta, krydda med timjan och/eller grillkrydda. Ett tips är att steka på flata sidan först.
  3. Dra ur vätskan ur svampen i en torr stekpanna. Häll över ca 2 msk flytande smör och stek i 2-4 minuter. Stäng av plattan och pressa 1-2 vitlöksklyftor över svampen.
  4. Servera fläskfilén i skivor tillsammans med stekt potatis och vitlöksfräst svamp

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.