Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé på selleribotten

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rotselleri är nästan en lite bortglömd rotsak. Men den har härlig smak och passar bra till kött. Här är gratängen bottnad med förvällda sellerskivor. Rätten går utmärkt att förbereda dagen innan den ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader.
  2. Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Skär sellerin i ca 1 1/2 cm tjocka skivor, skala dem och förväll skivorna i lättsaltat vatten. Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå.
  4. Fräs svampen i fett tills det "knäpper" i den. Rör ner mjölet och späd med gräddmjölken. Sjud stuvningen i minst 10 minuter. Smaksätt med lite salt.
  5. Fördela stuvningen över köttet. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera gärna med klyftpotatis. Sallad är också gott till.
  6. Tips! Istället för skivor av rotselleri kan du använda kronärtsskocksbottnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.