- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En supergod gratinerad fläskfilé som alltid uppskattats när jag bjudit på den...
Instruktioner
- Dela champinjonerna i bitar och stek dem gyllenbruna. Skiva, stek ( i samma panna där du stekt svampen går bra) och krydda fläskfilén med aromat, svart/vitpeppar och vitlökspulver.
- Värm grädden (kan även spädas med lite mjölk om så önskas) och rör i den stekta svampen, chilisåsen, basilikan och persiljan.
- Lägg de stekta fläskfiléskivorna i en ugnssäker form, lägg över sparris (hela eller i bitar) och slå sedan på svampsåsen.
Toppa med riven ost.
- Låt stå i ugnpå ca. 200 C tills osten fått fin färg och såsen blivit krämig, tar ca. 10 min.
- Till detta rekomenderar jag långkorningt ris och en fräsch sallad (gärna med lite fetaost)
Rött vin smakar utmärkt till, iaf. vid festligare tillfällen :)
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta blev omtyckt av mina vänner. Så det blir fler gånger att göra detta
Låter riktigt gott! Detta kommer vi definitivt att prova........ //Lisbeth
Riktigt gott blev det! Fullt betyg av hela familjen :):):)