Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfiléfavorit!

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En supergod gratinerad fläskfilé som alltid uppskattats när jag bjudit på den...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela champinjonerna i bitar och stek dem gyllenbruna. Skiva, stek ( i samma panna där du stekt svampen går bra) och krydda fläskfilén med aromat, svart/vitpeppar och vitlökspulver.
  2. Värm grädden (kan även spädas med lite mjölk om så önskas) och rör i den stekta svampen, chilisåsen, basilikan och persiljan.
  3. Lägg de stekta fläskfiléskivorna i en ugnssäker form, lägg över sparris (hela eller i bitar) och slå sedan på svampsåsen. Toppa med riven ost.
  4. Låt stå i ugnpå ca. 200 C tills osten fått fin färg och såsen blivit krämig, tar ca. 10 min.
  5. Till detta rekomenderar jag långkorningt ris och en fräsch sallad (gärna med lite fetaost) Rött vin smakar utmärkt till, iaf. vid festligare tillfällen :)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • maneten 29 maj 2009

    Hej! Detta blev omtyckt av mina vänner. Så det blir fler gånger att göra detta

  • Lippe70 5 augusti 2009

    Låter riktigt gott! Detta kommer vi definitivt att prova........ //Lisbeth

  • Lippe70 12 juni 2010

    Riktigt gott blev det! Fullt betyg av hela familjen :):):)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.