God och annorlunda pastarätt men inte svår att göra. Tänk bara på att inte hälla i all mjölk direkt för då blir det lätt klumpar i såsen. Gnocchin kan även köpas färdiga och sen behöver du bara göra såsen
Instruktioner
- Börja med degen. Koka upp smör och vatten, lägg i saltet. Rör ner mjölet tills degen släpper från botten.
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen, ett i taget.
Forma degen med hjälp av en matsked till små kulor och lägg dessa i kokande saltat vatten. Låt sjuda några minuter. Ta upp dem och låt vattnet rinna av. Lägg pastan i smörad eldfast form.
- Värm mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan, vispa i mjölet i smöret och häll i den kokande mjölken, lite i taget medans du vispar och låt sen såsen koka långsamt i 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen. Vispa i 2 äggulor och smaka av med salt, peppar och muskot.
Häll såsen i ugnsformen, strö över osten och droppa över lite smält smör. Gratinera i 200º i ca 20 minuter eller tills det fått en fin brun färg.
- Serveras med ett gott kött och en grönsallad.
Publicerat den
24 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta låter jättegott. Måste testas. Återkommer med kommentar senare.